ZWILLING Špikovací nůž 10 cm ZWILLING® Pro bytové doplňky

ZWILLING Špikovací nůž 10 cm ZWILLING® Pro

Cena: 1929.00 CK

Špikovací nůž ZWILLING® Pro je malý, lehký a všestranný nůž s jemným ostřím a středně špičatou čepelí. Hodí se pro špikování a přípravu masa, loupání, krájení, čištění, případně zdobení ovoce a zeleniny.

Série ZWILLING® Pro

  • Kombinace inovativní technologie, tradičního vzhledu a dokonalé přesnosti
  • Ostří v sobě mísí japonskou a evropskou kulturu krájení
  • Zakřivený tvar záštity Pro Touch pro pohodlnější, přesné a bezpečné ovládání
  • Rukojeť ze syntetiky, klasický design tří nýtů
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Kontrola ostří laserem
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme ruční mytí
  • Solingenská značka ZWILLING neustále přináší inovace do svých výrobků. S téměř třemi stoletími zkušeností a s pomocí italského architekta a designéra Matteo Thuna vytvořila německá společnost ZWILLING J. A. Henckels sérii nožů ZWILLING® Pro, která mísí tradiční vzhled rukojeti se třemi nýty s inovativním tvarem záštity nože. Tato zakřivená záštita umožňuje bezkonkurenční pohodlí při řezání kolébkovým pohybem.

    V případě série nožů ZWILLING® Pro zvažovali designéři společnosti hned několik hledisek: vzhled, formu, funkci, materiál a také pocit vznikající při jejich používání. Smísením tradice a inovací nakonec vznikla fenomenální série nožů špičkové kvality a perfektního tvaru s ostřím kombinujícím evropskou a japonskou kulturu krájení. Štíhlá rukojeť intuitivně navede k bezpečnému úchopu, nože jsou ostré, pohodlné na uchopení a dlouho vydrží.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita Pro Touch je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě u nožů ZWILLING® Pro plynule přechází do horní části rikasa pro ještě pohodlnější úchop.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série ZWILLING® Pro doporučujeme ocílku s vrstvou karbidu wolframu 23 cm TWIN® 1731, lze použít i brousky a ocílky ZWILLING. Nabízíme také originální brou

    ZWILLING Špikovací nůž 10 cm ZWILLING® Pro eshop >>



    Další zboží:

    Fissler Nůž Santoku s výbrusem 18 cm perfection

    Fissler Nůž Santoku s výbrusem 18 cm perfection

    Výjimečná kvalita a jedinečný vzhled, to jsou nože perfection Fissler. Silný estetický zážitek bude těsně následován prožitkem z krájení. Nože vyrobené v Sollingenu si získají vaši přízeň – někdy je na místě být perfekcionalistou. Korozivzdorná extra tvrd.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 5000MCD

    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 5000MCD

    "Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše." Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a .. zjistit více >>




    WÜSTHOF Sada nožů 3dílná Ikon

    WÜSTHOF Sada nožů 3dílná Ikon

    Sada nožů 3dílná Ikon obsahuje: 1x špikovací nůž Ikon, čepel 9 cm, č. výr.: WU498609 1x nůž na maso Ikon, čepel 20 cm, č. výr.: WU490620 1x kuchařský nůž Ikon, čepel 20 cm, č. výr.: WU499620Špikovací nůž Ikon je malý, lehký a vš.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Univerzální nůž se zoubkovaným ostřím 14 cm Classic Ikon

    WÜSTHOF Univerzální nůž se zoubkovaným ostřím 14 cm Classic Ikon

    Univerzální nůž Classic Ikon je praktický nůž střední velikosti s vroubkovaným ostřím pro všestranné použití. Snadno s ním nakrájíte například tvrdou uzeninu, sýr či syrovou zeleninu. Vytváří chutné plátky. Praktický pro studené obědy či piknik. Série Class.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD

    MIYABI Japonský plátkovací nůž CHUTOH 16 cm 5000MCD

    "Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše." Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý středně velký japonský nůž CHUTOH, je ideální na plátkování masa či ryb. Tenká a stabilní 16 cm dlouhá čepel zajistí, že.. zjistit více >>