ZWILLING Kuchařský nůž 20 cm ZWILLING® Diplôme bytové doplňky

ZWILLING Kuchařský nůž 20 cm ZWILLING® Diplôme

Cena: 5429.00 CK

Kuchařský nůž ZWILLING® Diplôme je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety.

Série ZWILLING® Diplôme

  • Krásné nože se špičkovým výkonem vyrobené v Japonsku
  • Mísí v sobě inovativní německé technologie a japonské know how
  • Vyrobeno ve spolupráci s mistry šéfkuchaři Le Cordon Bleu
  • Ostrý úhel hrany 20° pro originální japonskou ostrost
  • Ergonomická rukojeť se třemi nýty pro bezúnavnou práci
  • Speciální tvar záštity se zkráceným kováním
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Čepel z vysoce kvalitní oceli vyrobená s japonskou precizností
  • Speciální ocel FC-61 pro extrémně přesný a jemný řez
  • Vysoká tvrdost cca 61 HRC podle Rockwella
  • Honbazuke – unikátní třífázové japonské ruční broušení a honování
  • Doporučujeme ruční mytí, kvalitní nože nejsou vhodné do myčky nádobí
  • Série nožů ZWILLING® Diplôme byla vyrobena v moderním designu s jemnými liniemi. Obzvláště vyvedený je dynamický tvar rukojeti. Svými třemi nýty odkazuje na tradici klasických kovaných nožů, zároveň však promyšleným tvarem záštity, který svým sklonem následuje zkosenou patu rukojeti, dodává celku na modernitě. Ergonomická rukojeť s bezespárým zpracováním zajišťuje velmi pohodlný úchop pro bezúnavnou práci.

    Díky elegantním liniím, excelentnímu řezu a komfortnímu úchopu si nože ZWILLING® Diplôme oblíbíte již od první minuty jejich používání. Jde o výjimečné, velmi ostré nože s dlouhotrvajícím ostřím vhodné pro začátečníky i profesionály vyvinuté ve spolupráci se světoznámou kuchařskou školou Le Cordon Bleu. Nože tak odpovídají vysokým nárokům mistrů šéfkuchařů.

    Použité technologie a materiály

    Jádro je vyrobeno z FC-61 dvakrát tvrzené chromové oceli. Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Ruční tradiční ostření Honbazuke je prověřeno stovkami let práce nožířských mistrů. Jedná se o vícefázový proces broušení, kdy je nejprve nůž ostřen za pomoci vertikálního a horizontálního rotujícího brusného kamene a finálně je ostří doleštěno koženým honovacím řemenem. Symetrický brus zaručuje snadný průnik surovinami.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý celkový úhel 20° poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli, zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě bylo u nožů ZWILLING® Diplôme zkráceno pro pohodlnější úchop a větší obratnost nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Průběžná stopka je plně skryta. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ZWILLING® Diplôme jsou vhodné brusné kameny TWIN Stone Pro a TWIN Finishing Stone Pro. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce – zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme také doporučit nožířství se zkušenostmi s broušením nožů značky ZWILLING v Praze.

    ZWILLING Kuchařský nůž 20 cm ZWILLING® Diplôme eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Nůž Santoku 14 cm ZWILLING® Pro

    ZWILLING Nůž Santoku 14 cm ZWILLING® Pro

    Nůž Santoku ZWILLING® Pro patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Všechny nože Santoku vyráběné společností ZWILLING J. A. Henckels mají jemně leštěné ostří. Vyšší vyleštěná faseta snižuje tření, krájení je tak přesněj.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem

    WÜSTHOF Kuchařský nůž Classic Ikon s brouskem

    2dílný set Classic Ikon obsahuje: 1x kuchařský nůž Classic Ikon, čepel 20 cm, č. výr.: WU459620 1x dvoustupňový brousek na nože s nýtovanou rukojetí, č. výr.: WU4348Kuchařský nůž Classic Ikon je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemn.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic Ikon

    WÜSTHOF Nůž Santoku s výbrusem 17 cm Classic Ikon

    Nůž Santoku s výbrusem Classic Ikon patří mezi nože asijského typu. Pyšní se širokou a především ostrou čepelí. Tohoto všeuměla z asijské kuchyně lze použít hned třemi způsoby: pro přípravu masa, ryb i zeleniny. Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je d.. zjistit více >>




    Boska Nůž na sýr brie Monaco

    Boska Nůž na sýr brie Monaco

    Měkké sýry nelze krájet jen tak něčím. Tento speciální nůž proto disponuje malou, úzkou čepelí, která umožňuje nakrájet na přesné kousky i dobře vyzrálý Brie nebo Couloummiers. Vyroben je z jednoho kusu kvalitní nerezové oceli, lze ho mýt v myčce a dostanete na něj 10l.. zjistit více >>




    KitchenAid Univerzální nůž 15 cm Professional

    KitchenAid Univerzální nůž 15 cm Professional

    Nože a bloky KitchenAid K tomu vytvořit perfektně vypadající pokrm je nezbytné dokonale zvládnout přípravně práce. Precizně nakrájené suroviny jsou základem pro každé jídlo. S designovými noži KichenAid s ostřím z německé vysokouhlíkové nerezové oceli zvládnete .. zjistit více >>