ZWILLING Nůž na maso 20 cm TWIN® Cuisine bytové doplňky

ZWILLING Nůž na maso 20 cm TWIN® Cuisine

Cena: 3690.00 CK

Nůž na maso TWIN® Cuisine je štíhlý nůž s robustní, 20 cm dlouhou čepelí a jemným ostřím. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa a pro porcování pečeně.

Série TWIN® Cuisine

  • Revoluční design, ergonomická rukojeť ze syntetiky s nerezovou aplikací
  • Inovativní technologie výroby - exkluzivní plná horizontální střenka bez nýtů
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Precizní honování, ruční broušení – nože jsou ostré a dlouho ostré zůstávají
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Produkt získal prestižní ocenění za design: Red Dot Design Award a GOOD DESIGN
  • Nože série TWIN® Cuisine německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels jsou dokonalou syntézou moderního pojetí nože s odolnou plastovou rukojetí a osvědčené plné střenky – avšak v novém pojetí. Revoluční horizontální stopka těchto nožů představuje nekompromisně dokonalé konstrukční řešení, nerezová aplikace s logem značky na patě rukojeti nožům navíc dodává viditelný punc exkluzivity a spolehlivosti. Nože TWIN® Cuisine se svým inovativním designem splňují nejvyšší nároky na komfort používání a přesné ovládání nože.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami. Tvar kolébky pomáhá intuitivně používat nůž pro snadné a přesné řezání.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Revoluční, ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám, lze mýt v myčce nádobí. Horizontální přichycení střenek ke stopce vytváří výjimečný design, který upoutá na první pohled. Na patě rukojeti je také nerezová aplikace s logem značky ZWILLING. Nůž tak získává viditelné označení exkluzivity a spolehlivosti. Promyšlenost designu nožů TWIN® Cuisine oceníte nejlépe ve chvíli, kdy zjistíte, že aplikace také pomáhá dokonalému vyvážení nože.

    Horizontální stopka je vyráběna pomocí nové technologie kování od ZWILLING J. A. Henckels, umožňuje vznik nože s harmonicky rozloženou hmotností. Dokonalé slícování jednotlivých částí navíc brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů

    ZWILLING Nůž na maso 20 cm TWIN® Cuisine eshop >>



    Další zboží:

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm TWIN® Four Star II

    ZWILLING Kuchařský nůž 16 cm TWIN® Four Star II

    Kuchařský nůž TWIN® Four Star II je robustní, těžký nůž se širokou čepelí jemného a přitom odolného ostří. Všeuměl pro profesionály a hobby kuchaře, který čistí zeleninu, ale také naseká bylinky nebo kotlety. Série TWIN® Four Star II Ergonomická ruko.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 4000FC

    MIYABI Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 4000FC

    "Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně." Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, loupání a krájení zeleniny i ovoce. Díky.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Plátkovací nůž 32 cm Classic

    WÜSTHOF Plátkovací nůž 32 cm Classic

    Plátkovací nůž Classic je štíhlý nůž s robustní, dlouhou čepelí a jemným ostřím. Je vhodný pro přípravu všech druhů masa, porcování pečeně nebo krájení velkých kusů ovoce a zeleniny. Série Classic Vysoce kvalitní kované nože vyrobené v Solingenu .. zjistit více >>




    MIYABI Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 7000D

    MIYABI Japonský malý nůž SHOTOH 13 cm 7000D

    "Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše." Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, loupání a krájení zeleniny i ovoce.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský nůž SHOTOH 13 cm 5000MCD 67 javor

    MIYABI Japonský nůž SHOTOH 13 cm 5000MCD 67 javor

    "K tomu, aby vás vaření začalo bavit, si nejprve potřebujete pořídit opravdu dobrý nůž." Rokusaburo Michiba, expert japonské kuchyně a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský malý nůž SHOTOH, s tenkou, ale odolnou krátkou čepelí, je ideální na čištění, lou.. zjistit více >>