ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II bytové doplňky

ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II

Cena: 2930.00 CK

Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II má štíhlou, charakteristicky zakřivenou čepel s rovným ostřím. Nejlépe se hodí pro řezání masa od kosti. Můžete s ním odstraňovat šlachy, vykosťovat maso či stahovat kůži.

Série TWIN® Four Star II

  • Ergonomická rukojeť ze syntetiky s nerezovou aplikací
  • Záštita Standard
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® čepel, kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® nůž – kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
  • Ruční broušení
  • Kontrola ostří laserem
  • Doživotní záruka na výrobní vady čepele
  • Nože lze mýt v myčce nádobí – doporučujeme však ruční mytí
  • Nože série TWIN® Four Star II německé společnosti ZWILLING J. A. Henckels jsou znovuzrozením legendy mezi kvalitními noži, klasické série nožů Four Star, která byla poprvé uvedena na trh roku 1976 a zařadila se mezi nejprodávanější nože světa. Inovované, spotřebitelům uzpůsobené nože TWIN® Four Star II mají moderní design, dokonalou vyváženost a nadprůměrnou ostrost.

    Jde o nože pro domácí i profesionální kuchaře vyrobené ze špičkové oceli s optimálním rozložením váhy, bezpečné a pohodlné pro používání. Úhel ostří je při výrobě každého nože kontrolován pomocí laseru, čímž je zaručena kvalita. Nože jsou obzvláště ostré a mají dlouhou životnost. Punc exkluzivity jim navíc dodává laserem vytvořené logo společnosti na patě rukojeti.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů byla použita speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle speciálních požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny složení oceli.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Standard je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy, chrání prsty před sklouznutím na ostří a zajišťuje přesné ovládání nože.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Na patě rukojeti je nerezováaplikace s logem značky ZWILLING. Nůž tak získává viditelné označení exkluzivity a spolehlivosti. Promyšlenost designu nožů TWIN® Four Star II oceníte nejlépe ve chvíli, kdy zjistíte, že aplikace také pomáhá dokonalému vyvážení nože.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série TWIN® Four Star II můžeme doporučit všechny brousky a ocílky ZWILLING, které naleznete v naší nabídce, případně lze použít i brusné kameny. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J. A. Henckels v Německu. V případě potřeby můžeme ta

    ZWILLING Vykosťovací nůž TWIN® Four Star II eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Sada nožů s hnědým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic

    WÜSTHOF Sada nožů s hnědým blokem, ocílkou a nůžkami 13dílná Classic

    Sada nožů 13dílná Classic obsahuje: 1x nůž na zeleninu Classic, čepel 8 cm, č. výr.: WU4000 1x nůž na zeleninu Classic, čepel 10 cm, č. výr.: WU406610 1x vykosťovací nůž Classic, čepel 14 cm, č. výr.: WU4602 1x univerzální nůž se zoubko.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 5000MCD

    MIYABI Japonský nůž na maso GYUTOH 20 cm 5000MCD

    "Nůž každého kuchaře představuje pohled do jeho duše." Rokusaburo Michiba, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž GYUTOH je působivý svou stabilní čepelí v autentickém japonském tvaru. Nůž disponuje mimořádnou sílou řezu a .. zjistit více >>




    WMF Čínský kuchařský nůž Spitzenklasse Plus 18,5 cm PC

    WMF Čínský kuchařský nůž Spitzenklasse Plus 18,5 cm PC

    Čínský kuchařský nůž Spitzenklasse Plus je ideální na přípravu masa, ryb a zeleniny dle tradičního čínského způsobu. Svým tvarem sice připomíná sekáček na maso, ale tloušťka hřbetu čepele je poloviční (2 mm). Není tak vhodný na sekání. Série Spitzenklasse .. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž na chléb 23 cm Classic

    WÜSTHOF Nůž na chléb 23 cm Classic

    Nůž na chléb Classic je opatřen dlouhou, silnou vroubkovanou čepelí. Toto ostří krájí bez námahy tvrdý chléb a jiné pečivo. Díky svým průbojným dlouhým hrotům vytváří úhledné plátky. Série Classic Vysoce kvalitní kované nože vyrobené v Solingenu.. zjistit více >>




    Boska Nůž s dírami na krájení a servírování sýra Monaco

    Boska Nůž s dírami na krájení a servírování sýra Monaco

    Stylový nástroj pro krájení a servírování měkkých a středně tvrdých sýrů, vyrobený z nerezové oceli. Díky dírám v čepeli a vaflovému vzoru se sýr nelepí na ostří, a to pak neklade vůči sýru takový odpor. Na konci čepele je drobná vidlice, sloužící k ochutnávkám.. zjistit více >>