ZWILLING Vykosťovací nůž ZWILLING® Pro bytové doplňky

ZWILLING Vykosťovací nůž ZWILLING® Pro

Cena: 2749.00 CK

Vykosťovací nůž ZWILLING® Pro má štíhlou, charakteristicky zakřivenou čepel s rovným ostřím. Nejlépe se hodí pro řezání masa od kosti. Můžete s ním odstraňovat šlachy, vykosťovat maso či stahovat kůži.

Série ZWILLING® Pro

  • Kombinace inovativní technologie, tradičního vzhledu a dokonalé přesnosti
  • Ostří v sobě mísí japonskou a evropskou kulturu krájení
  • Zakřivený tvar záštity Pro Touch pro pohodlnější, přesné a bezpečné ovládání
  • Rukojeť ze syntetiky, klasický design tří nýtů
  • Hladký přechod mezi záštitou a rukojetí
  • Speciální ocel vyráběná pro společnost ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® - čepel kalená mrazem
  • SIGMAFORGE® - kovaný z jednoho kusu
  • Tvrdost cca 57 HRC podle Rockwella
  • Ručně broušené
  • Kontrola ostří laserem
  • Lze mýt v myčce nádobí, doporučujeme ruční mytí
  • Solingenská značka ZWILLING neustále přináší inovace do svých výrobků. S téměř třemi stoletími zkušeností a s pomocí italského architekta a designéra Matteo Thuna vytvořila německá společnost ZWILLING J. A. Henckels sérii nožů ZWILLING® Pro, která mísí tradiční vzhled rukojeti se třemi nýty s inovativním tvarem záštity nože. Tato zakřivená záštita umožňuje bezkonkurenční pohodlí při řezání kolébkovým pohybem.

    V případě série nožů ZWILLING® Pro zvažovali designéři společnosti hned několik hledisek: vzhled, formu, funkci, materiál a také pocit vznikající při jejich používání. Smísením tradice a inovací nakonec vznikla fenomenální série nožů špičkové kvality a perfektního tvaru s ostřím kombinujícím evropskou a japonskou kulturu krájení. Štíhlá rukojeť intuitivně navede k bezpečnému úchopu, nože jsou ostré, pohodlné na uchopení a dlouho vydrží.

    Použité technologie a materiály

    Pro výrobu nožů se používá speciální vysoce kvalitní ocel s optimálním množstvím chromu a uhlíku vyráběná dle specifických požadavků výlučně pro společnost ZWILLING J. A. Henckels. Tato ocel s tvrdostí cca 57 HRC podle Rockwella je pružná, má dobrý počáteční řezný výkon, dlouhou životnost ostří a perfektní odolnost vůči korozi. Nože z této speciální oceli se navíc snadno ostří. Potvrzením správného „receptu“ na její výrobu je fakt, že z ní již bylo vyrobeno přes 100 milionů nožů beze změny chemického složení.

    Vlastnosti oceli jsou pro účely výroby nožů navíc ještě vylepšeny speciální patentovanou metodou tvrzení FRIODUR®, kdy se ocel po zahřátí na teplotu přes 1000 °C a zakalení zamražuje na -70 °C a pak ještě dvakrát ohřívá na teplotu cca 250 °C. Výsledná molekulární struktura významně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost nože proti korozi.

    Čepel nože je kována z jednoho kusu oceli metodou SIGMAFORGE®, která vylepšuje vlastnosti oceli. Tímto způsobem prokované čepele mají hustější a homogennější strukturu, což zajišťuje větší pevnost, houževnatost a odolnost ostří proti otupení.

    Stabilní ostří a dokonalá geometrie nože pak přináší výjimečnou řezivost a přesné ovládání v řezu. Ostrý úhel poskytuje ještě vyšší ostrost, která dělá krájení příjemnější. Díky klínovému výbrusu proniká nůž bez úsilí potravinami.

    Záštita Pro Touch je integrována jako součást čepele z jednoho kusu oceli. Zabezpečuje správné rozložení váhy a zajišťuje přesné ovládání nože. Kování na záštitě u nožů ZWILLING® Pro plynule přechází do horní části rikasa pro ještě pohodlnější úchop.

    Ergonomická rukojeť je vyrobena z odolného syntetického materiálu, který je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Lze ji mýt v myčce nádobí. Střenky jsou ke stopce přichyceny třemi nýty. Dokonalé slícování jednotlivých částí brání zachycování usazenin a bakterií, nože tak splňují přísné hygienické normy.

    Údržba nožů ZWILLING

    Nože s plastovými rukojeťmi lze mýt v myčce nádobí, je však doporučováno ruční mytí, které je k noži šetrnější. Upřednostňujete-li přeci jen mytí v myčce nádobí, mějte prosím na mysli, že vysoce kvalitní nože mohou být poškozeny, narazí-li během procesu mytí na jiné příbory, hrnce nebo pánve. Při vkládání nádobí do myčky je tedy nezbytné zkontrolovat, zda se ostří nožů nemohou dotýkat jiných předmětů. Výrobce také doporučuje pro případné použití myčky ekonomický program s teplotou maximálně do 55 °C.

    Broušení nožů ZWILLING

    Každý nůž je potřeba čas od času nabrousit. Pro broušení nožů ze série ZWILLING® Pro doporučujeme ocílku s vrstvou karbidu wolframu 23 cm TWIN® 1731, lze použít i brousky a ocílky ZWILLING. Nabízíme také originální broušení přímo u výrobce - zajistíme odeslání nože do společnosti ZWILLING J.

    ZWILLING Vykosťovací nůž ZWILLING® Pro eshop >>



    Další zboží:

    WÜSTHOF Sada nožů s ocílkou, nůžkami a bukovým blokem 8dílná Classic Ikon

    WÜSTHOF Sada nožů s ocílkou, nůžkami a bukovým blokem 8dílná Classic Ikon

    Sada nožů s blokem 8dílná Classic Ikon obsahuje: 1x loupací nůž Classic Ikon, čepel 7 cm, č. výr.: WU4020 1x špikovací nůž Classic Ikon, čepel 9 cm, č. výr.: WU408609 1x nůž univerzální Classic Ikon, čepel 16 cm, č. výr.: WU450616 1x kuc.. zjistit více >>




    WMF Univerzální nůž Grand Class 14 cm PC

    WMF Univerzální nůž Grand Class 14 cm PC

    Univerzální nůž Grand Class je díky tenké a poměrně krátké čepeli ideální pro různorodé úkoly: k čištění, krájení a také k porcování. Nakrájíte s ním maso, ryby, brambory, syrovou zeleninu, ovoce, ale i tvrdé uzeniny a salámy. Série Grand Class Tradi.. zjistit více >>




    MIYABI Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 5000FCD

    MIYABI Japonský plátkovací nůž SUJIHIKI 24 cm 5000FCD

    "Kuchyně, kde nenajdete dobrý nůž, není kuchyně." Masaharu Morimoto, expert na japonskou kuchyni a šéfkuchař Extrémně ostrý japonský nůž SUJIHIKI s štíhlou dlouhou čepelí vyniká v plátkování jemného masa. Nízká výška čepele snižuje tření a nůž tak.. zjistit více >>




    ZWILLING Kuchařský nůž 14 cm Life®

    ZWILLING Kuchařský nůž 14 cm Life®

    Kompaktní kuchařský nůž měří jen 14 centimetrů, ale jinak je to ve všech ohledech plnohodnotný kulinářský nástroj. Kromě menších rozměrů disponuje širokou čepelí, vyrobenou z jednoho kusu nerezové oceli kalené mrazem a hodí se tak na čištění zelen.. zjistit více >>




    WÜSTHOF Nůž na lososa s výbrusem 32 cm Classic

    WÜSTHOF Nůž na lososa s výbrusem 32 cm Classic

    Nůž na lososa Classic má tenkou, 32 cm dlouhou, pružnou čepel s rovným ostřím. Je vhodný pro krájení lososa či jiných ryb na tenoučké plátky. Díky strukturovanému výbrusu povrchu čepele je dokonalým pomocníkem pro krájení například tenkých plátků šunky – vý.. zjistit více >>